Långa dagar

Igår hjälpte Maja och jag Blomman att sortera tackor och bagglamm och efter det så åkte vi vidare till Uppsala, tränade hund, åt pizza, kollade in brkukshundcenter och avslutade med föreläsning om hundmat.

Idag träffade vi Pia/Vasco, Mikaela/Thing och Maja/Link och vallade, tränade sök i miljö samt lite skotträning.

Thing vallade för andra gången  i sitt liv, första gången var för ett år sedan på en an klubbens arrangerade valldagar. Efter 3 pass i fållan fick de pröva vingarna i stora hagen. Ser mycket lovande ut för dem! Övriga skötte sig också bra. Pippi stog för sökandet och gjorde det med bravur. Hon älskar det verkligen.

Kan också glatt konstatera att varken Pippi eller Vasco brydde sig i skotten, de fick leka tillsammans med mamma, Tijah ca70-100m från skytten. Var väl senast i våras som Pippi hörde skott så det var lite lagom att prova med.

Imorgon står det sök på schemat.

4 thoughts on “Långa dagar

  1. Här vilar “inga ledsamheter” (eller något annat heller verkar det som:-)) kul att vallning och sök går så bra o skönt att valpisarna inte verkar reagera på skott,,,, hoppas det håller i sig (hitills har inte Lystra heller reagerat på skott som skönt är..)
    Ha en bra helg o glöm inte att vila er ibland;-)

  2. Oj vad ni ligger i. Imponerad av energin, och det ger ju resultat ;=))Synd att jag inte hann träffa er i onsdags 🙁 . Vore kul om vi fick till någon helg. Är tränings sugen i helgen tex!!??
    Stina

  3. Tack! Det är så kul och träna med Cash =) Vad bra att Pippi och Vasco inte reagera på skott, jag har själv inte skott tränat Cash ännu, kanske vore på tiden..

Comments are closed.