Lång vecka

ja fast i positiv bemärkelse då jag varit ledig! I söndags eftermiddags efter hundträning i regn och snålblåst hoppade jag in i duschen och bäddade ner mig i soffan för att hinna sova en stund före nattjobb. Konstaterade sedan att jag fått feber och ja jag mådde även lite illa, så det blev inget jobb söndag måndag för mig. En släng av maginfluensa på lagom nivå om man nu ska genomlida detta. Ja, jag blev verkligen förvånad för det är inte ofta jag är sjuk och har inte varit sjukskriven på över 2 år, även då magsjuka som jag fick från jobbet.

Spenderade tisdagen i trädgården med att klippa äppelträd och rensa lite annat. Hundarna fick även några lydnadsmoment. Igår, onsdag åkte jag till fårhagen och körde genom Gin och Penny. Pippi fick förstås göra nyttan med allt det praktiska innan. Gin gick helt ok, börjar se djup nu i flankerna även bakom djuren och hon blir bättre på att stå och hålla och gå sakta emot. Penny sprang mycket… Körde fösning till slut för där går hon lugnt men jag tror hon var trött i mössan för det blev en del okoncentration även där. Båda dessa tjejer måste verkligen jobba på att kunna slappna av och gå lugnt i drivningen, åh vad jag är bortskämd med Pippi i detta moment. Hon finner sig så väl därbakom och jobbar med att flytta djuren, täcker av hela flocken och håller dem mot mig. Penny och Gin springer fram och tillbaka gärna i galopp trycker förstås flocken förbi mig och ingen blir så glad över att få springa upp och stoppa dem som de blir … Kontrollfreaks..

Då jag tyckte att Penny behövde något mer utmanade så fick hon ta hem baggarna, man får gå genom två grindar och de har fullt drag hem eller till tackorna. Penny hade ingen tanke på att de skulle få springa hem utan kontroll så där fick hon göra det hon gillar mest.

Innan vallträningen hade jag lagt 2 spår. 800 meter till Gin. Ny skog med massor av vildsvinsbök och bajs. Gin skötte det hela helt utan problem, men de sista 100 var hon riktigt trött vill jag lova. Det blev även lite miljöbyte i slutet så jag fick tillfälle att se hur hon skulle jobba sig igenom lite tuffare spårning. Blev riktigt bra och jag kunde belöna upp henne fint och peppa när hon spårade mot slutet och hon svarade väldigt fint på det. Vi måste träna vidare på vinklar känner jag. Hon tror inte riktigt på sig själv och vill gärna dubbelkolla.

Ett kortspår fick även Tijah som spårade som det lilla tufftuff tåg hon är. Inga problem.

Hann med lite förarbelöning (mat+glass) innan skotträningen började på klubben. Penny fick skotträning under träning, lek och passivitet. Inga problem alls. MH väntar ju nu till nästa helg!! Gin fick springa budföring med synlig skytt kanske 80 meter. Klockrent. Hon fick även platsliggning i grupp som inte heller var några problem.

Så hemma med trötta hundar!

Idag blev det sök för Pippi! Hon blev nog glad för att det äntligen bjöds på aktivitet där det belönades med lek och godis!! Hon är ju inte så bortskämd med det inte efter all vallning. Många skick där vi hade motvind och medvind. Motvinden gick ju perfekt rakt i vind och medvinden blev svajigare, där behövde hon komma ut på djupet för att få upp vind från figgen. Nån gång missade hon och fick skickas om. Men helt klart ett bra pass för att vara det första på väldigt länge.

Gin spårade nästa 600 meter. Hade lagt en del vinklar och även fått med lerstigar som jag gått på. Mer erfarenhet till mig för att lära mig om hur hon jobbar i dessa svårigheter. Hon spårade även idag utan problem!

I morgon väntar vallning igen!!

551932_416071805107516_2012056748_n