KORAD

jammaapril2012

I går åkte jag tillsammans med Maja till Heby för att kolla in när Jamma skulle göra sitt MT och extriörbeskrivning. Rasklubben SASK stod som arrangör och åldern på hundarna var avgörande för att få komma med så samtliga 8 aussies denna dagen hade passerat 3 år. Jätte bra att de få tillfälle att komma med innan tiden är ute vid 4 års ålder.

Jamma gick som nummer två. Regnet låg i luften men vi hade tur så det höll sig borta. Jamma är ett gott exempel på att det går utmärkt att klara ett MT utan en massa kamplust och fullbett. Jamma har leklust och vill gärna men tar löst och försiktigt, hon leker gärna själv om man inte tvingar sig in i leken. I MT protokollet blev det mest 2 or i första delen. Figurraden var inga problem, rakt igenom, hon svarar och bjöd på socialkamplust, direkt fram till dumpe och skrammel. Kälken då ja vad ska man säga. Hon blir liksom varken rädd eller arg den hunden så då brydde hon sig inte heller om den särskilt mycket, hon passade på att rulla sig i fårskiten som fanns omkring dem. Hon tittade på kälken och gäspade.. Där låg hon på rygg mellan matte och kälken då när matte knäppte loss henne, hon gick fram och kollade direkt. Skotten var förstås inga problem heller.

Så rakt igenom såg domarna varken någon rädsla eller aggressivitet hos henne, och det fanns väl inget på hennes MH vid 14 månaders ålder heller. Hon viftade på svansen åt spökena.. Det som hände var att hon åkte ner på koncentrationen vilket är ganska naturligt då hon inte var så intresserad av att bli arg eller skrämd utan gjorde lite annat undertiden innan hon fick gå fram. Men totalt 453p. Med bara 77p i del 1. Tryggare hund får man leta efter!!

Även extriörbeskrivningen gick bra så numer kan Jamma titulera sig KORAD, Grattis och bra jobbat Carolina!

Japp så detta var nummer 11 med titel KORAD av Tijahs fina ungar!!

tijah_2