I väntan

I väntan på att Pippis spår nu ska ligga till sig ska jag äntligen passa på att blogga lite. Blir mycket nu, mycket som hänt och säkert något som glöms bort..

För två veckor sedan åkte jag, Maja, Linda och Mackan till Viätt och Nina Melin för att kursa över en helg. Det blev en väldigt trevlig helg med bra vallning och en duktig instruktör som vi gärna återvänder till. Ja planer finns redan. Pippi är så rolig att jobba med just nu. Mycket vallning har det ju blivit över vintern så det är så skönt att se att det går åt rätt håll.

Nu har vi även hunnit komma igång med några spår. Tiden för de första spårtävlingarna närmar sig med stormsteg! Som vi längtade där i höstas. Finns ju ingen undanflykt och efter om Pippi just börjat löpa så är det ju bara att köra nu! Våren är här, värmen, barmarken och ljuset!

Älvas rehab av den skadade tån går också bra. Vi har under 20 dagar då hon gått på rimadyl och genomgått 5 laserbehandlingar endast fått gå på asfalt upp till först 20 och sista veckan 30 minuters kopplad promenad. Jätte trist verkligen. Men nu under tre veckor ska vi börja höja aktiviteten gradvis. Vi har hunnit 2 st 5 km promenader nu på asfalt och även gått någon kortare i skogen. Inte märkt av någon hälta. Så vi tar det väl lugnt en vecka till så får vi se om jag törs släppa stutsbollen lös sedan.

På Stjernborgens kennel har 6 st valpar, 4 tikar och 2 hanar sett dagens ljus! Ayo har blivit pappa och en av dem är min om jag vill ha den förstås;-) Väntar med spänning på att få åka och träffa de små underverken.

Igår blev det valljobb på riktigt för hundarna. Fårklipparen kom på besök och nu är all ull borta. Några runda magar dolde sig och vi får nu vänta april ut och se om det kan tänkas komma några lamm. Spännande!