I hagen

Blir inte mycket bloggande här inte…

Har varit i hagen idag med Nemo, Tijah och Pippi.

Pippis intresse växer och vi har bara puttat/föst på fårena med lina på. Tränar på att gå lugnt och ligga och komma på inkallning bla. Funkar ganska bra och det bästa är nog att jag inte hört ett ända skall på våra 3 pass denna vecka, skönt.

Nemo går också med lina, han fullkomligen krälar ut i hagen, jag vet inte hur han kan veta vart fåren är när vi kommer dit för gräset är så högt att han inte bore de dem som han ålar fram, men det är väl 6:e sinnet hos en bc. Riktigt nöjd med honom idag, han lyssnade och la sig frivilligt t.om.. Tog det lugnt och fint, men sluta de vill han aldrig.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SmpWhriDNyE]

Tijah får träna en del på att, ja vad heter det, flankera, vi byter riktning och hon behöver ju då skickas till andra sidan flocken, vänster eller höger, en halvcirkel. Hon förstår inte riktigt när jag går mot henne och vill ha henne runt flocken, men jag tror det börjar lossa lite. finns lite av detta på filmen. Ursäkta kvaliten, inte så lätt att filma, kliva runt i högt gräs i ojämn mark, ha fåren runt sig, pinne i ena handen och försöka ha koll på hunden samtidigt. Musiken kanske inte heller blev det bästa valet men jag var tvungen att välja någont lite fort för att hinna klart till Idol.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ZjS7Q0C9CZA]

3 thoughts on “I hagen

  1. Va duktiga ni är. Många bollar i luften må jag säga.. Trolla fnyser lite åt fåren i Fjällnora.Hon tycker att flygande löv är häftigare ;=)). Sen stort grattis till Prins-pojken (min favo-valp);=))

  2. Det går bra att ligga still och lugn så länge det bara är jag och hundarna, är vi på klubben har vi fortfarande en lång bit kvar… Men det kommer väl 🙂
    Missade Pippi och mössen och lika bra är väl det, äckelvalpar 😉
    Roligt att det går bra med fåren!

Comments are closed.