Höst

Igår blev hela världen lerig kändes det som. Regn och fårjobb med lite vallträning. Matilda kom även med lille Viggo och brorsorna lekte hejvilt i lera, får och svinskit. Tyvärr var det även en hel del brännässlor som valparna kände av under kvällen…

Nyfiken valp som gärna flyttar får.

Idag bjöds det däremot på sol och så fick man njuta av lite härligare höstväder! Mera vallning tränades. Senare slöt även Malin upp med Vegas och Jamma.

Det är riktigt slitigt just nu med Pippis träning, hoppas verkligen att all envishet och konsekvent nötande kommer ge utdelning. Passet idag kändes dock bättre än igår. Är ju på lite olika platser och fårgrupper och tränar och att samma regler gäller överallt är inte en självklarhet. Att ligg betyder ligg när jag säger det och inte efter tre meter är inte heller självklart. Att man först måste lyssna vad för kommando matte ger och sedan agera därefter kan vi också helst skippa. När man lagt sig så får man heller inte starta på eget bevåg utan måste invänta nya order. Ja inte lätt att heta Pippi just nu… Så mitt upp i allt så ska man dessutom “gå bort” också och inte åt sidan utan rakt bort ifrån allt det roliga, jag tror Pippi hatar mig just nu… Jag har lust att slita mitt hår och göra roliga saker som hunden är bra på istället, men hur ska vi då kunna bli bättre. Det är bara att envist nöta vidare, med bestämda steg upp för branten för att sedan bara glida utför:-) japp så ser jag det och tar man inte itur med det jobbiga så kommer det alltid finns där. Påt igen bara. Så nyttigt att sitta och titta tillbaka på hur det såg ut i våras och se att envis vinner.

Tijah har börjat hitta tillbaka igen efter valpuppehållet. Väldigt irriterande hur mycket vi ligger efter igen nu när vi ser Maja och Links utveckling. Har ju hållit ganska jämna steg. Nu väntar jobb ihelgen, trist men nödvändigt. Så tråkigt nu när det mörknar och blir så kallt direkt på kvällen, ja och så leran… hatar leran och börjar nog snart längta till snön… åh vill inte

2 thoughts on “Höst

  1. It is not always easy to be a herding dog 😉 One of Riva’s best qualities has been that he never quits but keeps on trying until we got it right, even when herding has not not always been just fun and games. I hope Pippi has the same qualities to keep at it.

Comments are closed.