Helgutflykt och hundträning

En ganska oplanerad helg som snabbt fylldes på med aktiviter blev det. Lördagen bjöd på regn och Maja och jag tog tag i märkningen av vår andra bagge då vi fått en tång som denna gången passade märket. Gick väldigt bra. Så anslöt Malin och det blev träning på en hög tråkiga tackor som var allt annat än springglada… oinspirerande kan man kalla det.

Efter vallninen blev det spår och sök. Matilda och Viggo anslöt även de. Link och Tijah fick en 100 meters sökruta.

2 figgar utlagda från start. Vinden låg på bortåt så jag vågade placera ut en i hörnet i slutet med belöning. Den andra i början utan belöning.

Skick 1. Tomt

Skick 2. Figge, lösrulle, ingen belöning.

Skick 3. Tomt

Skick 4. Tomt

Skick 5. Tomt

Skick 6. Tomt

Skick 7. Lösrulle belöning.

Blev en bra planering och sista figgen hittades inte förr än i sista skicket som jag hoppades. MEN hela tiden en tendens att vilja framåt i rutan… 10-20 meter rakt och sedan viker hon av framåt i rutan. Jag stoppar och skickar om och då går det rakt… men att ständigt behöva bryta skicken känns sådär och jag hoppas att hon snart lär sig vad jag vill… Känns också som att hon går rakt ut när det finns en figge och på tomslagen så viker hon fram. Men det kan ju hon inte veta…. Tur man är envis:-)

Blev matrast och sedan lydnadsträning på klubben till mörkret föll.

Idag söndag åkte Maja och jag iväg på IK 1 tävlingar i Bråfors och kollade. Sedan hamnade vi på en gård med texelfår som vi provade att valla lite på. De var dock ganska knepiga då de ifrågasatte hundarna en del var mera rädda för oss tvåbenta än hundarna. Inte ville de hålla ihop särskilt bra heller. Men alltid en upplevelse!

Avslutade dagens utflykt med att införskaffa en furminator och mat på IKEA.

Nu väntar en ny vecka.