Helgens resultat

Ja själv har jag jobbat men det roliga är att även fast jag inte är aktiv så faller det in resultat.

I lördags Mentalbeskrevs den första i kull 2 Sugarwind’s Antheia, Lystra. Jag var själv på plats i Märsta fast jag egentligen borde legat i sängen och sovit efter nattens jobb. Men vad gör man inte, jag vill ju så hemskt gärna se vad det är jag har fött upp.

Lystra är som jag trott en social hund, hon hälsar glatt på alla, samarbetar med främmande personer och låter sig gärna hanteras.

Även leklusten fanns där och till min glädje även ett fint gripande. Något jag faktiskt förväntar mig i denna kullen. Kampar gör hon gärna men inte helt och fullt galet ännu. Kampen med matte är desto mera.

Kul att även få se ett gripande på jaktmomentet även om det räckte med en omgång.

Jag har lite svårt att tolka avståndsleken, synd att hon inte håller kvar intresset och ser vart figgen gömmer sig. Men när hon hör denna ropa så är det ju full karriär ut och fullt pådrag i leken. Kul!

Samanfattningsvis så reagerar Lystra på överraskningarna, vilket jag hade anat för denna kullen, och blir glad att se hur bra Lystra löser situationerna, inga kvarstående rädslor och inget påbyggt mellan momenten. Hon kör på och lägger allt bakom sig. Lystra är ju väldigt ung än endast 13 månader. Så kan jag glatt konstatera att hon även är helt skottfast. Hennes resultat finns inlagt i kull 2 s mentalbeskrivningsprotokoll. Filmer finns på youtube. Orkar inte lägga in dem alla här, de är nedklippta en hel del för uppladdningens skull men jag hoppas man får en bild av hur det såg ut allafall. Filmer säger så mycket mera än siffrorna.

Detta får symbolisera Lystra här i bloggen

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=zhFtWXJhQsM]

Fick förstås mycket beröm från flera “vittnen” för den trevliga hunden. Bra sammanfattning av Lystra, trevlig och glad!

Så kom det även raporter från kull 1 or som tävlat agility. En klassvinst i hoppklass 1 och första pinnen för Crozza och Marre. Idag slog Link och Maja till i sin agilityklass 2 debut med en pinne och 2 a placering.

Stort grattis till ER alla, duktiga sockervindar!!!

7 thoughts on “Helgens resultat

 1. Jag känner mig både stolt och glad över min glada,trevliga,coola,lekfulla lilla hund Lystra:-) Tack Sanna och Tiah (och Riva förstås;-)) det gjorde ni bra!

 2. En bra helg för Sugarwind’s mao!
  Vad roligt att få se film 🙂 Man känner ju definitivt igen springandet, både med och utan leksak. Ska bli roligt när det är dags för alla oss andra!

 3. Va roligt att se en snutt från MH:T…Duktiga Lystra!
  Å grattis till er andra som oxå gjort bra ifrån er i helgen 🙂
  Jag är jätte nervös för vårt MH!

  1. Hej!
   Har du anmält till MH snart? Det är ju inget att vara nervös över det är ju bara kul;-) det enda som är bra att tänka på är att hunden har hört startpistol någon gång innan beskrivningen. För övrigt är det ju leeeek o buuuus som gäller:-), det fixar ni ju galant!

Comments are closed.