Hejja Vegas och Malin!

Är riktigt stolt över detta ekipage, Vegas är 2 år gammal och har nu bevisat att han är bra på i stort sett allt! Ja allt de hittills provat på. I lydnad har det tagit den långa vägen via alla LP-titlar, LP1, LP2, LP3, snart är de startklara i elitklass. De är uppflyttade till högre spår, och en pinne ifrån agilityklass 3. Han är utställd en gång med exellent och CK som vuxenhund i bruksprovsklass. Både extriördel och mentaldel är gk med 424p = KORAD. Nu har de dessutom klarat tjänstehundscertet för försvarsmakten. Dessutom har han gjort 2 starter på ascavallning på får och tagit legs båda gångerna och fått titeln STDs. Nu vet jag även att Vegas är en ypperlig sökhund, han har bara inte fått träna sök under detta år pga av bevakningsträningen. Hans karriär började ju med räddningshundsträning och klarade av delprov 1 innan de slutade denna utbildning av andra orsaker än hunden.

En duktig förare, javisst! Men jag vet att även Vegas är en riktigt bra hund och det värmer i uppfödarhjärtat. Annars skulle det ha tagit så mycket längre tid att ta sig dit där de är idag. Malin har ju faktist ett vanligt jobb också;-) Han är en genuin arbetshund! Snabbhet, envishet, fokus och koncentration. Han har enorm energi och springer förmodligen i en sökruta tills han stupar. Han är snäll och vänlig mot både människor och andra hundar. En sann vänn;-) Trots att han är en sån arbetsmaskin när jobb erbjuds har jag aldrig sett honom nervös eller stressad. Han är hur cool som helst till vardags och i väntan på jobb. Sist men inte minst så är ju även hälsan på hans sida, men det kanske man förstår av allt han presterar. Tack Malin för ditt fina jobb med honom!

LP1 LP2 LP3 KORAD TJH(FM) Sugarwind’s A True Friend STDs

 

Föräldrarna visar vägen för kull 3 orna

Mumrik och Tijah högst upp på pallen:-)

Mumriks halvbror som är bosatt i Norge är räddningshund och har nyligen varit ute på ett skarp uppdrag och räddat livet på en människa!

Charli (Mumriks mamma) flyttar sina ca 50 får

6 thoughts on “Hejja Vegas och Malin!

  1. Hejja bästa veggi! Så fint du skriver om min bästa vän..Och det bästa av allt är ju att allt är sant. Han är en makalöst bra hund! Tack för att jag fick köpa honom av dig! Nu ska vi fortsätta träna och tävla och bli ännu bättre, just för att det är såå KUL! Och Vegas ställer alltid upp på allt som vi hittar på. Bästa plätteploan!!

  2. Så kul att läsa om Vegas och alla andra duktiga Sockervindar med förare!
    Brukar själv vara figge vid bevakningsträning och blir alltid så imponerad av hundarna.

  3. Grattis till Sugarwinds ekipagen som visat framtassarna! Ni imponerar verkligen.

Comments are closed.