GODKÄND VALLHUND!!!!

LYCKA!!! Sugarwind’s kan nu stoltsera med sin första godkända vallhund!!!

Idag deltog Link, Sugarwind’s A Great Warrior på sitt och matte Majas första VP. Jag var förstås på plats, lugnare än vad jag trodde jag skulle vara, har liksom Maja gått i ett nervöst lyckorus sedan anmälan till Vp et gjordes. Tummar höll för att ingen snö skulle komma och förstöra provet.

Jag beundrar Maja för sitt mod att våga anmäla sig, de har ju inte riktigt varit klara för start på årets tidigare VPn, inte kännt sig klara, men så dök då denna sena chans upp. Sån tur och det ska vi ju tacka Mackan för som bad sin klubb anordna ett till VP.

Så här såg det ut!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=obn4FanJnZQ]

Närmare en tappad flock kan man inte komma var domarens kommentar. Vems fel det är att fåren trycks upp kan man ju lämna osagt. Maja är envis och har hon sagt höger så är det höger och inte vänster som Link hela tiden vill åt för att det är ur hundens perspektiv det ända rätt för att stoppa flocken. MEN vilken räddning han gör!! Där visar han vilken fin vallhund han är!! Jag blir tårögd när jag ser denna underbara hund, så han älskar att arbeta för sin matte. En sån underbar kamrat att förlita sig på. Som alltid ställer upp och är till lags och ger aldrig upp, gör om och gör rätt..

Underbara Link och Maja!!

Deltog gjorde 6 hundar, 3 working kelpie, 1 bc och 2 aussies. 5 hundar blev godkända!! Så riktigt roligt att det var en sån fin blandning på deltagarna. Jag måste förstås också säga grattis till Mackan och Rosso som ju också blev godkända.

Rasen har fördubblat antalet godkända hanhundar;-) Från 2 till 4 st.  Nu finns det totalt 14 st aussies med godkänt vallhundsprov. Vet inte ens om hälften av dem är vid liv längre. Men vet att det finns hopp om att flera kommer till skott under nästa år:-)

Dom två lyckliga!

och en sak till, kan varken beskylla dem för att se ut som eller valla som en border collie, bevis för att VP duger bra även för att bevisa våran ras vallningskapacitet också, man behöver inte ha en bc för att klara detta, utan räcker fint med en fläckig, blåögd genomarbetad aussie med vallinstinkt. Förövrigt hamnade de på samma poäng också, rättvist ska det ju vara;-)

Så har även finaste Jamma fastnat på bild för Malin Hamner, snart 4 månader.

Grattis denna helg även till Mailn och Vegas för deras 1a pris i elitlydnad, Maria och Cash och Elisabeth och Copper för 1a pris i lydnadsklass 1

Heta duktiga unga sockervindar på G!!!

 

Så ett stort GRATTIS till min egna pojke som blivit 9 år gammal. LP1 LP2 TJH(bev) NORDjV-03 Jillis, alias Kapten Nemo.

 

9 thoughts on “GODKÄND VALLHUND!!!!

  1. STORT GRATTIS till alla framgångar uppfödare som “valpägare”, känner mig oxå väldigt stolt å släktens vägnar:-)

  2. GRATTIS Sanna till dina framgångar som uppfödare. Det är du väl värd.

  3. Vilken helg för sockervindarna! Först lydnadsframgångar på flera plan och så sedan kennelns första godkända vallhund, verkligen inget dumt sätt att avsluta tävlingssäsongen på!

    Så himla mycket grattis till er alla!!!

  4. Sååå fint jobbat! Grattis Maja & Sanna ! Bamsekram till Linken som gjorde ett smart drag och räddade situationen=) Hääärligt!

Comments are closed.