Fullt upp!

Igår så bjöd eftermiddagen på soligt väder och det blev även denna dag en tur till hagen och vallning för Tijah och Pippi.

Försökte även dokumentera lite från Tijahs pass. Inte så lätt att filma och valla samtidigt, men alltid nått.

Kollade tillbaka på film från vallningsträningen i vintras på pojkarna Vegas och Link och det roliga är ju att se att de utvecklas så mycket. Så måste väl försöka dokumentera och komma ihåg, hur vi gjorde och vad. Inte så lätt att minnas annars.

Så till Tijah. Vi börjar nu mera med att flytta fåren från deras vinterhage till, ja ska vi kalla den träningshagen nu då.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7So9_w9-TcQ]

Har noterat att Tijah inte vet vad “stanna” betyder, “ligg” funkar dessto bättre i alla situationer.

Måste bli noggrannare med startsignal då hon ofta startar självmant.

Träna vidare på att hålla ut och fortsätta hela vägen upp till kl 12 i hämten.

Hålla avstånd och att gå långsamt.

Körde även fålla in och fålla ut med bara hunden i fållan och jag själv utanför. Gick bra!

Tränade på att ligga stilla länge i fållan idag och att fortsätta ett helt varv runt åt höger och vänster.

Träningen ger resultat måste jag säga.

Pippi fick börja i fållan. Hon fick gå i höger och vänster varv, med vikt på att följa staketet och att ta det lugnt och ligga på kommando och ligga lite längre, ta det lugnt. Lyssna på höger och vänster signaler, hålla ut i varvbytena.

Sedan gick vi ut och tränade på raka drivningar med långsamt temo, utan extra varv, vilket hon gärna gör då hon gärna vill upp och stoppa och framför allt inte nöja sig med att gå bakom fåren i lugnt temo. MEN detta gick riktigt bra idag med bara 3 får i flocken. Så bra att jag blev tvungen att börja svänga och gå i åtta, men då kom varven tillbaka och tempot med haha.

Med henne är det mest tempo och ligg som ska tränas. Avstånd och attityd.

Kvällen bjöd på ringträning för Gerald O’Shea. Pippi drillades och skötte sig mycket snyggt. Vi fick springa i rottis gänget med en hel del utfall och gruff bland hanarna. Klarar man denna ringen så klarar man allt, sa Gerald. Det var skönt att se att Pippi kunde slappna av så fint trots att hon näst intill blev uppäten från flera håll. Hon är ju ändå ganska osäker med främmande hundar. Vi hoppas på att det blir träning igen på söndagkväll. Roligt att gå på kurs med Pippi, vi har ju inte gjort något sånt. Jag gillar verkligen Gerald också!

För mig är det jobb som gäller i helgen…