Framgångsrik onsdagkväll!

Jag packade in Älva och Pippi i bilen och hämtade upp Maja/Link/Jerry för en tripp till Gagnef-Floda och deras dubblerade agilityklass 2 tävling. 28 grader varm ute och ganska svettigt utan AC i bilen.

Älva startade kvällen med en nolla och 2a placering i hoppklass som resulterade i våran första hoppklass 2 pinne, den satt ju fint!

Link fick en fin 2a plats med en rivning tyvärr, men 6 sekunder snabbare än 1an var han, så snart så…

På plats var det även lydnadstävling och Gizmo (kull 2) och Camilla skulle stå för debut på lydnadsplan, ja först ut i kull 2 gänget var de.

Efter att ha blivit på hoppad av en dubbelt så stor hanhund på platsliggningen så blev det verkligen dramatiskt att hålla nerverna  på plats… vid andra försöket. Inte alls självklart för en 1 åring. Även denna gången gick hunden brevid Gizmo upp men ställdesom tur var inte till några problem, duktiga Gizmo låg snällt kvar. Resterade program gick även det fint och avslutades med 3 10:or i betyg, apport, hopp och helhet, deras 1:a pris var i hamn!

I Stockholm har Malin och Vegas svettats även de på lydnadsplan, de har nu klarat av lydnadsdelen för bevaknngsprovet, vilket ungefär består av lägrelydnaden, platsliggning med skott, linförighet, fritt följ, framförgående, läggande under gång, inkall och hopp. Inga problem för dem som ju tränar elitlydnad just nu. Men man vet ju aldrig.

Fick även glada rapporter från Uppsala där Mumriks, Tijahs fästmans, kullsyster Trotsa visade upp sig och vann lydnadsklass 3 med ett 1:a pris! Så nu är de både uppflyttade till elitlydnad och högre spår. Ja inte bara fina vallegenskaper i dessa hundar!

6 thoughts on “Framgångsrik onsdagkväll!

  1. Grattis till pinnen…å Grattis Malin och Vegas till godkänd bevakning!!
    Å grattis till oss…haha….å bara för att jag är så stolt över vårt resultat så måste jag korrigera dig Sanna och påpeka att det var hela 5 tior i betyget. *strålar som en sol* 8)
    Kul att ni var där ,å tack för att ni inte sa att ni skulle komma 😉

Comments are closed.