Födelsedag, sockerträff, OS och annat

Ja idag är det då 1 år sedan kull 3 var i full gång att komma till världen! Nu är valptiden över, tro det eller ej;-)

Ayo startade i söndags lydnadsklass 1 med en rad fina betyg, allt eller inget var deras melodi denna gången. Flera 10 or och också några nollor. Storebror Gizmo (kull 2) tävlade även han fast i kl 2 med en klassvinst och 1a pris! På lördagen gjorde han även ett godkänt mentaltest. Tijahs 5:e godkända avkomma så nu väntar vi bara på Gizmos extriörbeskrivning så ska Tijah få sig ett KORNINGS diplom för korade avkommor. STORT tack säger vi till Er som tagit er ut på MT och grattis!!!

I fredags blev det sockervindsträff! Vi passade på att träna platsliggning, budföring, framåtsändande och några kommenderades i lydnadsklasser. Bra träning! Efter fika så blev det OS inspirerade lekar. 100 meters lopp där världens snabbaste sockervind korades. Ja det var jämt och den manuella tidtagningen kan ha avgjort liite. Men i vilket fall så var det Vegas som sprang fortast och min Pippi kom 2a före Link som var 3a. Tror det skillde 1,5 sekund mellan snabbast och långsammast. Medaljörerna var alla 3 nere på 7 sekunder och övriga på 8. Sedan blev det 110 meter häck. Ja inte 110 meter men en sträcka med en rad hopphinder. Blev ju en gren där det syndes vilka som tävlar agility. Även där vann Vegas.

Sista grenen blev i skogen och en uppletande ruta. Massa saker fanns där ute och hundarna fick 3 minuter på sig att hitta så många de kunde. De som inte var 1 år ännu fick lite handikapp och förarna fick följa med ut i rutan. Jamma var en hejjare och plockade 8 föremål, Vegas 7 och Link 6.

På lördagen blev det spår och sök. Sedan blev det bad och avslutade med vallning.

Tack alla sm ville komma och visa upp era fina hundar.

Tijah, Link, Crozza, Thing, Trolla, Vegas, Pippi, Vasco, Jamma och Niilo.

Ja annars så är det nog vallningen som tar mycket tid här. Men vi har även kommit igång efter lite sommarvila med sökträningen. Högrelydnaden filas det på och jag lurar på om det ska bli både spår och sök start för Tijah. Pippi behöver spårträna mera innan jag törs anmäla henne till någon lägrestart. I lydnaden är det väl bara krypet som behöver filas för henne. Ja man behöver ju inte vara sysslolös direkt.

Mamma, pappa barn bild. (Mumrik, Jamma och Tijah)

2 thoughts on “Födelsedag, sockerträff, OS och annat

Comments are closed.