Flitig

I onsdags åkte Maja och jag en sväng till fåren. Körde två övningar Maja fått på Peter Nilsson kursen. Flankering och fösning.

Fösningen är riktigt motig att få till något bra av. Vi tränar ju just nu inne i fårhuset och fåren vill inte gärna flytta sig. Så de radar upp sig och de vänder sig mot hunden. Föset blir svajigt och hundarna tycker det är jobbigt att flytta på de utmanande tackorna. Inte heller finns där några raka linjer att fösa på. Går hunden rakt mot flocken så har vi snart gått rakt igenom dem och delat av dem istället.

Flankeringen däremot funkar desto bättre. Vi lägger tryck och inväntar till hunden vänder bort huvudet och då får de startkommando att springa.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=eA-q8a5JY5Y]

Vi avslutade med lite sökmarkeringsträning. Pippi fick söka och skälla och Tijah fick plocka sin egen rulle, strul blev när hon tog hela halsbandet i munnen som jag knappt kunde plocka ur munnen på henne. Förstår inte hur hon får tag på det?! VI heldold figge så fanns fortfarade problemet att hon inte tog sin rulle. Däremot sprang hon och hämade mig. Nu hade Maja blivit utrustad med lösrulle som on kunde peta ut så då funkade det fint. Så mera träning på heldolda figgar.

Vi avrundade dagen på Skolstabaren, väldigt trevlig vana måste jag säga. När vi styrde hem så visade termometern hela -26 grader!

Idag (torsdag) blev det åter igen vallning. Pippi fick köra ett par korta pass och göra i stort sett som hon ville. Just nu känns det som hon faktiskt inte är säkskilt tänd alls och väldigt sugen på fårskit. Bäst går hon om de är rörelse och svängar, om jag går runt i 8 or eller förflyttar mig hela tiden. Känslan är det inget fel på.

På kvällen blev det ridhusträning och lydnad, första gången vi var där. Jobbar ju annars så många torsdagar så jag har inte kunnat. Pippi funkade fint, störning från andra hundar var inte så svår, däremot så tyckte hon inte att vi skulle gå på all mat som fanns på marken (läs hästskit) Men det blev totalförbud direkt och hon accepterade det ganska bra.

Så ett gäng trötta hundar ligger nu här och sover.

6 thoughts on “Flitig

  1. Grattis till alla fina resultat! Måste vara jättteroligt som uppfödare!

    Igår på timrås utställning träffade jag Sugarwind’s
    Cupido, en superhärlig hund! Förstår att du måste vara nöjd över dina valpar!

Comments are closed.