Flera fina resultat!

Det är alltid lika roligt den här tiden då tävlingssäsongen är i full gång. Resultat faller in både här och där 🙂

Jag själv tänkte passa på att ställa ut Pippi då hon har päls och med en domare som jag misstänkte skulle gilla henne, ja hon gjorde det när hon var valp alla fall. Men tråkigt nog visade det sig att det blev domarebyte på plats.. Det behöver ju inte vara en katastrof på något sätt om man har en bra hund, men har man en australian shepherd av arbetande typ så går man tydligen från att ta ett cert på rasspecialen till ett good… Jag får väl ha överseende med denna domare och luta mig emot Pippis övriga resultat på utställning som oftast resulterat i excellent eller bättre. Så vet jag ju att enligt rasstandard så var hon ju faktiskt den enda där med bevisade arbetsmeriter inom just vall som rasen lika mycket som vinklar och fluffig päls ska avlas för. Funkar tydligen utmärkt utan, bevisligen :/

Hinner knappt deppa över mitt eget resultat förrän nyheten om att Sugarwind’s Milk & Cookies tagit ett exellent på annan ort och även genomfört sin extriörbeskrivning med godkänt resultat! Han blev därmed KORAD och Sugarwind’s 10 hund med denna titel och det resulterar i ett KORNINGSDIPLOM för Sugarwind’s !! Så roligt !!

Det är Tijah som är mamma till samtliga. 4 från kull 1, 4 från kull 2 och 2 från kull 3. Ytterligare godkända på mentaltest (en av dem har ju tex gk MT i Finland)  eller exteriör finns det. Tiden är inte ute än för kull 3 som fyller 4 i augusti.

Lördagseftermiddagen spenderade jag på klubben där det var rapporttävlingar, sneakade in på deras skott moment och tränade platsliggningen med Gin inför morgondagen.

I söndags körde jag lägrespåret med Gin. Vi var 10 st tappra deltagare och vi fick spår 5. Upptaget gick super och Gin drog iväg som en iller i spåret, full pott. Apporterna kom tätt och spåret kändes lite kort, 6 + slut fick vi ihop. Kanske vi missat någon liten del för enligt runkeepern mätte det ca 800 meter. Budföringen blev vår första misslyckade, vet inte vad som hände men antagligen hade mer träning varit att föredra, hon har alltid gått klockrent och jag har alltid varit lika imponerad av att hon verkat anammat detta moment utan konstigheter, sa tom innan att nu är det väl första gången som vi ska misslyckas, det måste ju komma nån gång. Hon var heltaggad och ville iväg direkt, hon röck till och tänkte tjuvstarta där nånstans när jag skulle knäppa av kopplet, hon tom gav ifrån sig ett skall av frustration när hon inte fick gå. Sedan sprang hon som en avlöning över hälften av sträckan vek av i vind och jag tänkte, fick hon vind på skytten? Men denna stod ju på andra sidan. Hon bågade och sprang lika fort tillbaka till mig, skottet kom efter hon vänt och då ropade mottagaren en gång men hon hade ju hunnit bra långt för att höra det.

Vi var 5 ekipage kvar efter spåren till platsliggning. Som jag var nervös över detta moment och som vi toktränat störningsträning och låång tid. När Mallen bredvid sätter sig på andra skottet och sedan springer iväg på tredje så var jag om möjligt än mer nervös, den störningen behövde vi inte… Men hon låg så fint i hela 5 minuter. Lydnaden gick kalasfint och vi fick höga betyg i alla moment och många fina kommentarer från publiken. Ja det är ju det jag säger, Gin ÄR en toppen hund på lydnadsplan eller ja i spåret med förstås.

Vi blev uppflyttade och på en tredjeplats.

Så nu väntar nya mål.