Finland 2014

Maja och jag har spenderat en vecka i Finland hos Pia Hjerpe, kennel Ardiente, för att kursa för Marti Parrish (Justus) och delta i ASCA trial med Pippi och Link.

Vi har bott i tält med all möjlig lyx runt omkring, gasolgrill, bastu, privat badstrand med underbart kristallklart vatten, kylskåp, bästa möjliga väder, sol, sol och sol! Härliga vänliga människor och så en massa Finska aussies som man tidigare bara sett på bild. Vi fick även träffa tre av Links valpar och Pippis pappa Riva.

Pippi hade tre “run” på lördagen ett på varje djurslag, cattle där vi tävlar i started klass, ducks i open och på sheep i advance. Förväntningarna var inte särskilt höga och det jag kände mig mest säker på var ankorna som vi även började med. Vi fick till en riktig drömstart och allt bara flöt på fint! På fåren likaså, vi i advanceklass var lika förvånade allihopa att fåren samarbetade så fint med oss vilket de inte gjort under kursdagarna, hade i stort sett tänkt att vi kunde stryka oss i den klassen. Så sist ut var då nötterna. Svåra, unga och med stor hemlängtan… Pippi har svårt att hålla huvudet kallt när det kommer till detta djurslag, men även denna runda fick vi till. Gåshud fick vi höra från en i publiken medans jag knappt mindes i vilken ordning vi tagit hindrena eller om vi tog hindrena, man är ju så upp i hund och djur där inne och vi kämpade för att hålla dem på krossen vill jag lova.

Vid prisutdelningen visade det sig att vi vann i alla klasserna och vi blev dessutom High In Trial i started, open och advance, vilket betyder att vi hade en högsta poängen över alla djurslag alla nivårna!!! Så blev vi även High combined non WTCH!! MYCKET lyckad dag.

Maja och Link deltog på advance sheep och cattle, de hade bara ett leg kvar på cattle för att ta championatet men lyckades inte på cattle denna dagen, en riktigt envis kviga ställde till problem och så är det ibland.

Svårt att toppa första dagens tävlande blev det ju men söndagen gav även den utdelning för Pippi och mig. Vinst (igen) på ankorna i open och därmed uppflyttade till advance och titel OTDd. Fåren ville inte sammarbeta denna dagen och endast Link fick till det i advanceklassen, däremot gick det bättre med nötterna denna dagen. Pippi tog sitt andra started leg och blev uppflyttad och titel STDc. Link och Maja kämpade fint och även deras poäng räckte för q score och ett sista leg och vinst i advance cattle. Link är därmed Working Trial Champion, WTCH!!!!

Därmed är Link den mest vallningsmeriterade aussien i Sverige med sitt godkända vallhundsprov, WTCH och 2 priset i IK1!!! Japp stolt uppfödare förstås! Inget är verkligen omöjligt för den hunden 🙂

Nu ska vi ladda om för Guldtackan om knappa två veckor! Tävlingar är alltid avdresserade i vilken sport man än kör med sin hund. Back to basic, stanna betyder stanna när jag säger det första gången 😉