Farväl Nemo

Plötsligt rasar tillvaron och inget blir som förr igen…

Hann precis krypa ner i sängen idag för att sova efter nattens jobb. Då vrålar Nemo rakt ut och kissar på sig där han ligger och skriker. Försöker förstås trösta och lugna honom, men maktlöst kan man bara titta på när ens vän genomlider så kraftiga smärtor. Buken drar ihop sig i krystvärkar och jag inser att jag måste ringa veterinären. Nemo lugnar sig och tankar om magkatarr är väl det som kommer. Första personen jag pratar med får mig att tro att det var tillfälligt och att vi kanske kan besöka veterinär på hemmaplan. Nemos andning lugnar sig och det verkar lagt sig.. Jag kryper ner i sängen och jag antar att jag vill blunda för allt och lita på att det gått över och inte var så farligt.

Nemo byter liggplats ett par gånger och verkar lugnat sig. Så går han upp igen och kan inte hålla balansen, ser på hans ögon, jag hela uttrycket att han är mycket sjuk och jag kastar på mig kläder och bär ut Nemo i bilen. Ringer igen på väg mot djursjukhuset.

Vi hann inte ens sätta oss ner i väntrummet innan vi fick komma in och de kopplar direkt dropp och börjar undersöka honom. Kan inte låta bli att vara lite glad åt att Nemo fortfarande verkar dålig då han är väldigt hängig. Inte så kul att komma med en hund som inte visar symtom. De tar puls, lyssnar på hjärta och tempar. Nemo blir sämre och sämre, vilket jag inte tror att jag fattar förrän veterinären börjar prata om chock och att jag måste förbereda mig på att nu var det allt eller inget. Tempen var låg, blodtrycket lika så och andningen häftig. Bleka uttorkade slemhinnor… Nemo reagerar inget längre på när de går ut eller in ur rummet och undersöker honom.

Så mitt i eländet måste man fatta det ekonomiska beslutet om hur mycket pengar man vill lägga ut på sin vän som kämpar för sitt liv… Nemos veterinärvårds pengar har redan gått åt och nu var vi redan uppe i 9000 kr. Hur som vill jag veta vad han har så ont av och om det går att fixa. Efter två påsar dropp har blodtrycket stigit tillräckligt för att de vågade göra en ultraljudsundersökning. Nemo orkar gå dit på stapplande ben och stöttning från mig och jag får vara hos honom hela tiden, vilket nu i efterhand var väldigt betydelsefullt. Vi får svaret på smärtorna som orsakas av en inflammation i gallblåsan och även bukspottkörteln. Pga Nemos tillstånd så måste han bli kvar på IVA och de skulle ta några mer prover. Nu fanns det hopp om att han kunde klara detta beroende på vad som orsakat inflammationen och beroende hur han svarade på behandlingen.

Tar farväl av min vän och betalar i förväg 70% av notan för tillfället.

Hann inte mer än i säng igen, totalt slut, så ringer de från Strömsholm. De hade kollat upp hans hjärta med ultraljud då de vad jag förmodar inte får upp blodtryck och tempen. Där fann de en 2 cm tumör och vätska i hjärtsäcken…  De var beredda på att ringa in en hjärtspecialist för att tömma vätskan för att tillfälligt hjälpa cirkulationen. Men i samma ögonblick som de sa tumör så visse jag vad som måste göras. Jag vill bara behandla honom om han blir frisk. Vill inte ha hem en hund som kanske får fortsatta magsmärtor och dessutom dåligt hjärta och inte kommer orka leva ett liv som Nemo vill leva. Med högsta sannolikhet var tumören elakartad och kanske redan spridit sig.

Stackars min finaste kille som blev lämnad där på IVA åt sitt öde, men om de hade kunnat laga dig så hade de fått göra det, nu gick det inte och jag är så ledsen att sista timmarna skulle innebära ett sånt lidande. Vi fick så fin hjälp på djursjukhuset Strömsholm och även hos ReDog, vill tacka för så fint bemötande och all hjälp vi fått.

Redan i fredags när han ju var dålig så kände jag att det var något väldigt fel, om Nemo visar sig sjuk är han väldigt sjuk ja tom dödssjuk.

Det smärtar när jag tänker på promenaden på hela 40 minuter vi skulle få göra imorgon, hur han blivit bättre och bättre i sin hälta. Samtidigt har vi haft en fin sista tid tillsammans och han har njutit av sin vattenträning och ensamtid med mig. Han fick träffa fåren för mindre än en vecka sedan vilket förgyller en bcs liv.

Inte kunde man ana att det skulle gå så fort, Nemo som alltid varit så pigg och frisk, alltid redo för att ge allt i vad jag än föreslagit. Vem ska nu vakta Långtorabyn mot fasantupparna och motorcyklarna? Platsen i sängen vid mina fötter kommer vara tom.. Ingen kommer sitta vid sängkanten och vifta på svansen när jag vaknar.. och vi behöver aldrig vänta på hunden som alltid måste springa och dricka vatten när han ska gå ut.. åh det kommer bli så tomt här.. Kapten Nemo min trogna vän mattes hjärta, saknar dig så

Nemo med sin mamma, nu kan de åter sova tillsammans..

Nemoojill

Förväntansfull ung Nemo väntar på vallningspass

nemovalp2

Nemo som lyckligast!

nemohuvud1

3 thoughts on “Farväl Nemo

  1. Så ledsamt att läsa Sanna. Jobbigt att förlora en kär vän och familjemedlem som funnits med en lång tid i livet. Omställning i flocken.. Massa kramar till er från oss!!

Comments are closed.