Fårklippning, spår och 4 månadersvalpar

En lång dag som började tidigt (ja i mina ögon) Var i fårhagen före nio för att fixa iordning inför fårklippningen. Så nu har våra 12 tackor fått sommarfrilla och blev extra lyckliga av att få skutta ut i hagen efter gårdagens innevistelse, de måste vara torra i pälsen inför klippningen. Vårvindar och vårvärme och en del solsken bjöd ju dagen på. Någon som var extra lycklig var bagglammet Irmelin som skuttade lite extra av att få komma ut i det fria.

Efter att ha varit hem och vänt en sväng så inhandlades hundmat och så mötte jag upp Maja och Bella för en stunds hundträning på vår skjutbana.

Eller var väl inte så seriöst kanske, fika och ett spår. Maja fick till ett 1390 meter långt spår till Tijah med 4 + slut. Guldstjärna till Maja som i sin iver av att gå den fina skogen gick längre än vad hon tänkt. Kanon att få ut lite längd och icke förarlagt spår:-)

Tijah gick riktigt fint, alla apportet in! Det ända är väl att jag skulle vilja få henne att ta upp spåret snabbare efter belöning av apporter. Hon vill gärna rulla och fara runt och skaka sig, ja hon tar verkligen pausen som apporten ger. Spelar väl egentligen ingen roll men har ju spårat med hundar som kastar sig vidare i spåret och knappt hinner med apporterna, så lite mera sug efter spåret skulle jag vilja se. Lite av denna anledning så vill jag inte ha för många apporter i spåren då jag mera tycker de stör i spårkoncentrationen.

Dagen avslutades med valpkurs, ville ju se valparna som idag blivit 4 månader. Zion, Stella och Hobbe går på samma kurs som Maja håller. Japp de var bäst i klassen förstås. Tänderna flög på dem i kampleken idag, hihi. De är så goa och glada allihopa och deras mattar är jätteduktiga att träna dem!

Jaha så kan en ledig dag se ut.