Extriördag mm

Får väl skriva som alla andra… hinner inte riktigt med att skriva i bloggen.

Sommar har det blivit, alla min 3 tikar löper. I lördags var vi till Örebro Bk på deras officiella utställning. Jag ställde Pippi i unghundsklass, hennes första officiella framträdande. Hon är ju inte det minsta i pälsform för utställning utan mera av sommar och unghundstyp;-)

Hela 5 från kull1 var också på plats för att få sin extriörbeskrivning gjord. Link, Vegas, Wilson, Thing och Trolla. Väldigt roligt att få träffa Wilson ingen då jag inte sett han sedan han var 4 månader. Utställningen gick väldigt bra, samtliga belönades med exellent och Vegas fick även ett CK. Mycket kul eftersom det var jag som mer eller mindre tvingat dit dem för att de ska få ett utställningsresultat med sig som vuxna. Kanske bara blir denna gången och då blev det ju riktigt lyckat. Även Tijahs fästmans kullbror, Sniff var på plats och även han höll fin kvalité och belönades med CK i brukshundsklassen, dock slagen av Vegas. Kul att träffa dem också, han har för tillfället lite mera päls än sin bror och ger lite vuxnare intryck.

Pippi fick även hon ett exellent, domare sa han höll ck för att hon slarvade med vänster framben. Men jag tycker gott han kan hålla ck fö att hon bara är 15månader gammal och inte klar än, men, men. Han sa andra fina saker om henne.

Sist på dagen fick de sin extriörbeskrivning och alla blev godkända. Så Link och Vegas som även gjort MT blev därmed KORADE. Övriga hoppas jag komer med på MT till hösten, ja eller under nästa år om inte annat.

3 hanar och 2 tikar, varav en löptik. Inte helt självklart att få ihop på bild. Skam den som ger sig.

Samtidigt var Cash och Maria (kull2) och gjorde sitt MH. Finns nu inlagt på kull 2 MHet. Ser riktigt fint ut och man ser helt klart att de följer de övriga. Nu väntar MH på lördag för ett gäng till, tyvärr så får väl Pippi vänta tills efter löpet.

Dagen avslutades i fårhagen i solnedgången. Gäller att ta reda på dessa underbara sommardagar.

Söndagen bjöd på konfirmation, min brorson och gudbarn ha blivit så stor nu. Så inte bara hundaktiviteter och jobb ska dagarna och nätterna fyllas med.

Så mellan allt annat uppstår det även kärlek mellan Tijah och Mumrik, två lyckade parningar har det blivit även om den första i torsdags var väldigt oplanerat då det kändes alldelles för tidigt, vi skulle bara träffas och träna men hundarna ville så det fick bli så. Kommer göra ett försök i morgon också så ska det väl vara klart.

På fredag kommer kull 2 börja samla sig inför MH dagen på lördag. Kul!!

 

2 thoughts on “Extriördag mm

Comments are closed.