En dag på utställning

Söndagen spenderades på Södertälje Bk och utställning. Dags för Viggo och Gin att ta sin utställningsmerit. Gin skulle även få göra sin extriörbeskrivning. Har tvekat en del då hon ju fällt ur all lång päls efter valparna i våras. Men beslutade att köra ändå.

9 aussies anmälda och 5 hanar och 1 tik i bruksklass, lite av ett rekord! Kul! Matilda visade Viggo duktigt och jag älskar hur de gick all in för även detta! Viggo är tyvärr helt urfälld men han är ju väldigt snygg ändå måste jag säga. Han ogillar hantering och ville inte riktigt gå med på att bli klämd på testiklarna, han är i alla falla snäll och drar sig bara undan, men vid ytterligare ett försök så gick även det bra. Dock drog detta och hans pälsstatus ner till ett very good.

Gin gick i bruksklass tikar och var själv i sin klass. Även hon fick ett VG och det är jag ju helnöjd med! Hörde att de resonerade att hennes korta päls drog ner priset, så då måste de ju ha övervägt EX. Hon kan ju dock inte trava utan att tro att det är ett fotgående vi håller på med, hon låg alla fall inte i galopp!

“Bra storlek, utm. proportion. Tilltalande huvud, bra uttryck. Underkäke som skulle ha mer kraft. Öron ok, men kraftigt resta. Bett ok, Bra hals och rygg. Fallande kors. Bra förbröst. Kort bröstkorg. Vid överarm. Står nästan överkotad(?) fram. Tillräckliga vinklar bak. Låg has. Rör sig väl från sidan, men skulle önska se hennes rörelser utan fotgående. Är inte i bästa päls idag.”

Jamie fick ett good, hon saknade rastyp. Man kan inte låta bli att undra om hon fått samma utlåtande om hon varit stubbsvansad och merle? Hon är ju bra mycket bättre byggd än Gin. I kritiken kändes det bara som att det var huvudet som hade neddrag.

Ingen aussie fick ck. Knepigt att vår ras inte når upp till det då resterade raser såg ut att bli överrösta med excellent och ck.

Så avlutade dagen med att Gin fick sin extriörbeskrivning av den andra domaren, Bo Wiberg. Inget att orda om, 47 cm hög och gk! En 1a på pälslängd var förvånade och även 2 på svanshållning, något hög. Hon har ju sällan svansen över rygglinjen. Även nerdrag på pigment, något rosa. Han lyfte på läppen och kanske baserade det på vad som fanns innanför läpparna. Måste jämför om andra röda hundar är mörkare i munnen än vad hon är.

Bruksklass hanar. Domare Maritha Ö-H hade en aspirant med sig, Torbjörn Skaar.