Bra träning!

I morgon bär det av till rasmästerskapet! Så spännande det ska bli att få se en massa aussies i arbete! Ska ju själv tävla i lydnadsklass 3 och lägrespåret. Befarade ju att Pippi skulle börja löpa men det verkar inte bli så, JIPPI!

Vi ska passa på att genomföra årets kullkamp med så många sockervindar på plats också, blir ju förstås extra kul att umgås med “släkten”:-)

Så mycket och målmedveten träning har det blivit för den lilla röda hunden, dagens genrep bjöd på våran första riktiga platsliggning med skott och budföring med skott. Perfekt, med okända hundar och mottagare. Allt gick som jag hoppats! Dagens spår blev 600 meter 5 + slut. Blev en  hel del svårigheter och jag hann reflektera över hur synd att detta spåret skulle gå dåligt, kanske det sista innan tävlingen. Det låg en katt som sprang iväg mitt i spåret när jag la det. Det kom två gående och två hästar som korsade. Jag hade lagt spåret med spetsvinklar mot gångstig och passerat stigar. Ja många svårigheter för Pippi. Efter lördagens spårutmaning, där jag lagt spåret själv på ett område där en annan spårat innan det att jag la spåret, som INTE gick bra. Pippi tog varje chans att byta till det andra spåret varje gång det korsade… Så hade jag då inga förhoppningar inför dagens spårerfarenhet. MEN, Pippi skötte sig idag, spårade jättefint i vinklarna, blev inte störd av att jag gått nära stigar, bara en koll där jag gått över och där jag vet att hästar och människor korsat. Dessutom höll hon skapligt tempo och kom igång bra efter apporterna. Inte heller katten störde, trots att den sprang iväg längst med stigen och spåret vinklade uppför en backe.

Känns som jag vet vart jag har henne i lydnadsmomenten. Vi är inte klara med klass 3 momenten, hon kommer tex  flytta fram på några skiften i fjärren men jag hoppas hon gör skiftena, hon tuggar på vittringspinnen, men jag hoppas hon tar rätt pinne.  Det blir en genomkörare för att det är kul och för att få lite mera info om vart vi står helt enkelt.

Lägrelydnaden däremot hoppas jag verkligen att vi sätter. Borde inte orsaka några större problem. Allt hänger på spåret… spännanade värre.

Hur som helst hoppas jag på en härlig helg!!