ASCA Trails Kroksbo

Helgen har spenderats med rasvänner och vallintresserade i Kroksbo och deras 2:a ASCA trail. Själv har jag inte tävlat, Tijah får ju inte pga av dräktighet och Pippi var ju inte anmäld då hon inte är färdigtränad än. Hade funderingar på att köpa en plats om det skulle bli några över, men det blev inte aktuellt.

Men många vänner och ju tävlat och det har varit väldigt spännade att följa deras rundor.

För er som inte är välbekanta med begreppen inom denna vallningsform ska jag förklara lite kortfattat.

Man tävlar på 3 djurslag, får, nöt och anka. i 3 klasser. Started, open och advance. För att bli uppflyttad till nästa klass krävs två kvalificierade poäng för två olika domare, ett så kallat leg. (Som kan jämföras med agilitys pinnar eller ett 1:a pris i lydnad.)

De olika klasserna har stegrade svårighetsgrader. Tex en gräns som föraren inte får överträda utan måste låta hunden jobba på längre håll utan föraren hjälp. Olika moment under banan poängsätts, eller poäng dras från maxpoängen beroende på olika misstag. Det är en hel del taktik i dessa banor, förarens placering och strategier för att lyckas så bra som möjligt, så man lär ju mer man deltar eller ser.

Det var 3 syskon från min kull 1 som deltog under helgen.

Crozza och Marre gjorde debut och hade väl inte så höga förväntningar mer än att prova på och våga delta. Tror de fick med sig någon placering hem och massa erfarenheter och kommer igen nästa år. Bra jobbat allafall!

Malin fick på söndagen köpa ett överblivet run på får så första gången för Malin men andra för Vegas då han under förra tävlingen kördes av Maja. Även Malin visade att hon kunde och de fick sitt andra leg i started och därmed titeln STDs, (Started Trail Dog sheep) uppflyttade till open på får.

Maja och Link har tagit 1 leg i started sheep och debutarat i open sheep med klassvinst och ett leg. De har tagit 2 legs i open ducks och uppflyttade till advance. Söndagens fina resultat gjorde dem till High In Trail open och även High Combined non WTCH* (Working Trail champion, championtiteln för denna tävlingsform).

Duktiga är de!!!

5 thoughts on “ASCA Trails Kroksbo

  1. Hej!

    Var i Kroksbo en sväng i lördags, men såg inte dig då.
    Såg Link valla, håller med om att de är riktigt duktiga. 🙂

    Ha det bra!

  2. GRATTIS till duktiga vallande avkommor, bröder och systrar. Hade varit kul att se Crozza, det var länge sen.

  3. Naturligtvis även att träffa Crozzas matte Marre. Nu få du (Marre) b…e mig uppdatera din hemsida. En ann e ju in’t med i “fejan”. ;=0

Comments are closed.