ASCA Trail

Då har de två senaste dagarna spenderats i Kroksbo, Heby på ASCA Trail. Första gången för mig att besöka en sådan.

Jag tävlade Tijah i första klassen, started, i tre djurslag. Sheep, ducks och cattle. Så tre runs eller starter om dagen.

Resultatet blev följande:

För ett kvalificeringspoäng (leg): 69p. Max 100p

Söndag:

Sheep 76p, 2a placerad

Ducks 76p, 8a placerad

Cattle 66p, 7a placerad

Måndag:

Sheep 87p 2:a placerad

Ducks: 87p 3:a placerad

Cattle: 83p 2:a placerad

Så 5/6 runs med legs. Blev då även uppflyttade i ducks men tyvärr inte i sheep då samma domare dömt. Tijah fick då även en ny titel STDd!

Kändes väldigt bra att få lite kvitto på träningen och att vi faktiskt gick ut andra dagen och förbättrade våra resultat. Sämst gick vår cattle run dag 1. Det började med att Tijah blev sparkad i huvudet direkt vid urfållningen och jag blev för feg och ville inte att hon skulle gå nära. Tjurarna spred sig och jag flyttade dem lite väl mycket själv. Vi fick runt dem och fick väl mera flyt i slutet. Kan ju inte heller säga att vi tränat på nöt, hon har nog sett dem 2 gånger tidigare i sitt liv. Men idag var vi riktigt taggade och efter att ekipage efter ekipage inte ens kom till hinder 1 med sina flockar så laddade  vi på ordentligt och fick kämpa lite med en envis rackare, men det gick vägen, skönt avslut! Efter första dagens sheep run fick vi “skäll” av domaren Maarten Walter att vi föste fåren runt banan, han tyckte vi gjorde det för svårt för oss. Jag såg ingen annan strategi då fåren inte alls gick vid oss tvåbenta och såg det som tryggare att hålla dem längst staketet. Men efter som han ville se en drivning och att vi ändå inte kunde bli uppflyttade dag två då man måste ha två leg från olika domare så hade vi inget att förlora. Gick faktiskt ganska bra ändå. Tijah har ju inte någon rutin på att valla så här springiga får och behöva hålla sådant avstånd.

Så har ju även Maja gjort en strålande debut med Link, de plockade hem klassvinster High In Trail started(sammanlagt poäng i de tre klasseran) och legs i alla runs!!  Malin köpte ett sheep run till Vegas som Maja fick äran att gå. Även Vegas skötte sig fint och tog ett leg.

Det har förstås varit roligt att få se mera rutinerade ekipage tävla och en massa arbetande aussies, inte heller har vi kunnat klaga på vädret. Riktigt lyckad helg!!

Cattle

 

 

http://youtu.be/IkJwh1zVaEA

Sheep

http://youtu.be/nbRAT2f6qpk

 

8 thoughts on “ASCA Trail

  1. Va duktiga ni är, SNYGGT JOBBAT och grattis till “legsen” och titeln. Lycka till med parning och ny kull! Härligt duktiga Mumrik med matte på filmen:-)

Comments are closed.