Året 2010

Årets sista dag är snart slut och man får väl kolla tillbaka lite.

Tijah fixade fram 11 stycken nya sockervindar. De har nu lyckats klara sina första 10 månader i den stora världen och i sina nya hem. Hela 10 st har visats i valpklass på utställning och alla har de minst belönats med HP. Men även både BIG och BIS placeringar. Fina små valpar och duktiga nya ägare som vill ut och visa upp sina underverk.

De äldre halvsyskonen i kull 1 har flera stycken avancerat i rasade fart. Ja allihopa har fått officiella tävlingsmeriter, alla är HD/ED röntgade och MH ade. TACK allihopa!

Den sockervind som varit som mest framgångsrik under detta året har blivit godkänd på räddningshundsutbildningens delprov 1, 1:a i lydnadskl 2 och därmed LP2 titeln, tävlat lägreklass spår med resultat uppflyttad till högre, han har även tävlat agility och blivit uppflyttad till kl 2. Året avslutade han med 3 st 1:a pris i lydnadskl 3, LP3 och resultat över 300 poäng. Ja, så provade de även på anlagsprovet för bevakningshundsutbildningen och blev där godkända. Den duktiga ägaren och föraren heter Malin och hunden LP 1 LP 2 LP 3 Sugarwind’s A True Friend “Vegas”. Nu får ni även titulera er årets sockervind både -09 och -10!

Mina egna hundar har inte kommit vidare långt i år. Älva tog LP 2, tävlat agility och hoppklass 2 och har nu 1 pinne i vardera klass kvar till uppflytt. Hon tog ett cert på utställning och uppflyttad till lägre spår. Tijahs första säsong försvann pga av valpar. Hon har tävlat och faktiskt nollat några agilityklasser, fick väl 1 eller 2 sm-pinnar. Men tyvärr blev det löp på hela 7 tävlingsdagar! Vi startade högrespåret med uppfl på lydnadsdelen och ett borttappat spår, debuterade i lägre sök och blev ej gk pga av två blindmarkeringar, startade en elitlydnad och missade 1:a priset med 1,5 p efter att Tijah gick upp på återgången i platsliggningen (helt otippat). Ja hade dessa tre starter fixats så hade det sett betydligt trevligare ut.

Pippi har jag ju än så länge bara ställt ut och det har ju gått alldelles strålade, hon har verkligen utvecklats väldigt fint. 9 starter och HP alla gånger, endast slagen på första starten av sin kullbror.

Så vad väntar under 2011?

Magsår kanske efter att få vänta in 11 st röntgenresultat…. MH kommer bli en mycket spännade tillställning.

Debut för kull 2 or på tävlingsbanorna och för kull 1 så kanske man kan få se kennelns första champion!!? Flera kommer ju tävla i de högsta klasserna under nästa år.

Pippi kommer tränas för start i appellsök, jag lurar även på att försöka hinna starta appellspår innan 18 månadersgränsen. Antagligen blir det start i lydnadskl 1 och kanske även agility, men jag ser inte det som de främsta målet. Kanske blir det en officiell utställning också för henne.

Älva ska upp i kl 3 agility, starta lägrespår, ställas i bruksklass på utställning.

Tijah ska ta sitt lydnadschampionat, tävla lägre sök, förhoppningsvis även högre.

Årets nyhet blir väl vallningen, kanske det blir tävlingsstarter för Tijah och Pippi? Mycket tid kommer vi förmodligen spendera i fårhagen.

Så hoppas jag innerligt att alla får vara friska och skadefria! Jag vet hur fort en olycka händer och hur lätt det är att råka ut för något… Ju flera valpar jag fött upp ju större chans känns det som att det ska hända något tråkigt med någon, hemska tanke, var rädda om er och njut av varje dag tillsammans!!!

Största frågetecknet just nu är om och när det blir en kull 3 här! Tijah och jag har hittat en mycket spännade hane nämligen…

Jag har haft besök här i två dagar av Lisa/Pax/Lotus, Malin/Vegas och Maja/Link och även fått träffa Stina/Trolla och Marie/Lystra. Vi träffades alla ute hos våra får och alla hundarna fick flera vallningspass. Trolla för allra första gången!

En del bus blev det också. Lystra mular Pippi.

Pax ute i dagens sol!

6 thoughts on “Året 2010

 1. GRATTIS Malin och Vegas till det fina priset!! Well done!
  Ohhh så spännande om det blir en kull tre nästa år. Jag rår inte för det men jag kommer ju att bli helt “vill ha galen” om det blir så…hhehe
  Gott nytt år på er allesammans!!
  Kram!

 2. GRATTIS VEGGIVAPPEN OCH MALIN! Wohoooo! 🙂

  Tredje gången gillt brukar man säga Sanna, heja heja kull 3!

  Har varit kul att få lära känna er sockervindar detta år, ni är ett trevligt och bästigt gäng!

  Kram från Izabelle

 3. Grattis Malin och Vegas!
  Usch ja, röntgenresultat… Kan nog bli magsår hos fler än uppfödaren 😉
  Och dessutom ut på tävlingsbanan… Ojoj, hur ska det gå?! 🙂
  Vad fin Pax är 🙂

Comments are closed.