Äntligen valpplaner!

Så där, nu är allt klart! Gin är parad och allt har gått så bra! Mycket om och men har det varit i planeringen inför kull 5. Jag har inte kunnat lämna några tydliga svar för jag har ju helt enkelt inte vetat nått själv. Inte lätt att få till allt och som jag skrev i tidigare blogginlägg, man kan inte bestämma över när det blir löp och hur allt runt omkring passar in. Planen var ju att få åka till Tyskland och para Gin. Nu var Gin så vänlig att hon började löpa i exakt rätt läge. Jag kunde ta ledigt från jobbet med kort varsel liksom min sambo, det hann inte bli vinterväglag här eller lag på vinterdäck, vi har bara dubbdäck på våra bilar och det är ju förbjudet att köra med i Tyskland. Ekonomin tillät även denna “lilla” utflykt just nu.

Jag har ju inte heller parat Gin och det är ju alltid spännande när man åker långt och möter en ny hane om det ska funka, är det rätt dag osv.

Efter två dagars bilresande nådde vi allafall fram till Sandra Zilch och kennel S Bar L i Hösbach, Tyskland. Mörkt hade det hunnit bli. Vi träffade Slick på gården och han hälsade oss vänligt välkomna. Ja vad kan man se, han släppte in oss utan någon som helst misstänksamheter, bara glad, trevlig och balanserad. Jag tog ordentligt på honom. Så ut med Gin och det hela var ju lite lustigt, där stod kor och kalvar, ankor och hästar gick förbi, Slicks lilla 11v valp tittade nyfiket på. Gissa om Gin fick fullt upp och kolla in allt. Vet faktiskt inte om hon märkte att Slick passade på att para, haha. Dagen efter fick vi även träffa Slicks syskon, Hannah och Bear. Minst lika trevliga hundar, verkligen supertemperament. Bear är bara 14 månader och livligare i temperamentet. Kollade på dem i arbete, när de vallade får, plus några till av alla de hundar som bor där. Så avslutade vi med ytterligare en parning. Nu hann Gin alla fall med ett par lekinviter denna gången. Dagen efter var det hemfärd igen och vi passade förstås på att para en sista gång innan vi åkte. Ja nu såg faktiskt Gin riktigt kär ut, det var även lite ljus så jag kunde ta nån bild på dem. Inte så lätt men alltid nått. Så tre lyckade parningar, allt enligt planen, vad kan man mer begära, nu är det bara och vänta och längta..

Slick heter i stamtavlan Crown Point S Bar L Interception och är uppfödd av Kaye Harris på kennel Crown Point i USA. Crown Point skriver själva om sin uppfödning på Working aussie Source följande: “Our breeding goals are to produce the best working dogs while conforming to the breed standard. We must provide sound minds as well as sound bodies, genetically guarenteed. We raise strong dogs with eye, that are biddable when on stock. Since it is necessary for our dogs to go to and find stock without direction, gather and bring to us, we also breed for intelligence, instinct and savvy in spades”.

På Slicks mammasida finns en kullsyster till Slicks mamma, Lazy J U Becka, som har avkommor som importerats till Finland, jag träffade några av dem i Finland i Somras och gillade det jag såg. Bra temperament och bra arbetshundar. Annars är det ganska tunt av dessa namn i norden och jag hoppas kunna bidra med lite “nytt”. Vad gör man inte i jakten efter de perfekta hundarna? Lite galen är man allt när man lägger ner så mycket energi och pengar, men brinner man för något så gör man.

Mer om Slick och Gin finns nu under valpar på hemsidan.

ginslick14
Blivande föräldrar
sbarlhundar
S Bar L aussies, sitter/står snällt och välkomnar oss.

slickgin1 slickgin2

One thought on “Äntligen valpplaner!

Comments are closed.