Ännu en framgångsrik helg!

I lördags tog jag med mig Veronika och Isabelle (två av mina valpköpare från kull4) till Gävle Bks SBK utställning.

Zion, Jamie och Stella skulle debutera i utställningssammanhang i valpklass. Debut i utställningsvärlden för både mattar och hundar. Det var 2 hanvalpar och två tikvalpar som ställdes ut. Zion vann hanvalpsklassen med HP och Jamie vann över syrran Stella också med HP i tikklassen. BIR valp gick till snygga Zion.

Självklart stannade vi på plats i väntan på finalerna då hela tanken med utflykten var miljöträning. Det visade sig vara värt väntan då Zion slutade som Best In Show valp!!! Domaren var imponerad av hans fina rörelserna för hans unga ålder. Ja i finalen gick han och visade sig som vilket proffs som helst. Lite lagom trött då kanske;-) Så stolt över min duktiga valpköpare som lagt ner så fint jobb på att tränat valparna för utställningen och visade upp dem så fint och proffsigt trots att de aldrig gjort detta tidigare.

Samtidigt på andra orter tävlades i andra grenar.

Matilda debuterade med Viggo (kull 3)  i appellspår med en klassvinst och uppflyttning!! Inte heller Matilda har tävlat förut inom hundvärlden.

Niilo och Carina har tävlat 3 dagar i rad i lydnadsklass 2, två 1a pris och sista dagen räckte det inte hela vägen utan blev ett 2a pris. Inte så lätt att hålla formtopp tre dagar i rad.

Stina och Trolla (kull1) har kört Rally med kvalificerade poäng i nybörjarklassen!

Malin och Vegas har tävlat två elitspår i jakt på SM kvalpoäng, men tyvärr strul i upptaget båda dagarna, så då räcker inte poängen till 600 gränsen. Vegas har alla fall enligt rapporterna spårat kanon med alla pinnar in, alltid något att glädjas över!

Så vilken mångfald vi visar upp oss i! BRA jobbat alla!!!

Maja och jag spårade lite nu under söndagkvällen.

Tijah gick ca 200 meter med 4+slut med natur (elit) pinnar, som Maja lagt. Risigt med massor av kvistar och kuperat. Trodde nog att hon skulle missa nån pinne men Tijah gjorde ett strålade jobb i det korta spåret och fann allihop.

Jamie gick fint i ett kortare skogsspår och Link fick ett kortare spår på vägen som han löste bra.

Pippi gick 680 m i skogen med 4 +slut. Första delen spårade hon riktigt fint men bröt den trenden efter apport 3. Tempot sjönk och det börjades vingla fram och tillbaka över spåret. Ja hon kommer ju fram utan problem och hjälp men det blir betydligt svårare att läsa henne och som sagt tempot sjunker.

Japp sedan kom regnet..

 

Den belgiska domaren tillsammans med BIS valpen Sugarwind’s Rossignol

zion8