En ledig dag..

Igår åkte vi 5 st till Munktorp för att kolla på VP. 12 hundar startade och några klarade sig och några inte, i vanlig ordning. Alltid lär man sig något och det blev en trevlig eftermiddag med fika i gröngräset.

Pippi gick veckans första spår 3:1 på Maxis parkering. Jag la en liten snutt på den avlägsna delen av parkeringen och hoppades att ingen skulle komma och parkera i vägen. Spåret låg ca 10 minuter undertiden jag var in och handlade. Hon fick spåra i retrieverkoppel då jag glömt de vanliga… Spåret gick i vilket fall riktigt bra. Hon drog på i kopplet och spårade till slutpinnen.

Idag har jag och Blomman vallat på hennes bagglamm. En grupp på 12 st. Ganska oinvallade förstås och lite annorlunda för hundarna att flytta på. Tijah jobbade på utgångar, ligg och lugna framdrivningar med fokus på att inte försöka säga så mycket utan låta henne jobba och få tänka själv. Pippi gick ett pass med en del cirkelarbete. Hon var ganska gasad och olydig så det blev koppel på för att styra upp och sjärpa till liggen.

Efter en stunds cirkelträning somnar baggruppen…

Sedan blev den en timme på klubben med Maja och Lin. Agility för Älva, budföring som gick kanon för Pippi och högrelydnad för Tijah. Innan träningen åkte jag till grusgropen och la spår 3:2 åt Pippi. Det hann ligga i ca 1,5. Började på asfalt och övergick sedan i mer och mera gräs. Över en bredare bäck och i högt gräs och över en ganska brant kulle. 2 apporter + slut som alla markerades. Spårarbetet gick också bra.