Tänk vad den där solen kan göra med sinnet! Lördagen blev ingen rolig dag för hundarna här hemma, de fick snällt vara hemma med husse och inte göra nått roligt. Själv besökte jag IKEA och ett par till affärer. Kunde förstås inte låta bli hunderiet utan det blev ju även ett stopp på en djuraffär. Måste ju inhandla en 2 årspresent.

Tidigare i veckan har jag tagit gammelhunden Lotus till veterinären, han fyller 11 år nu i feburari och har kissat inne vid lite för många tillfällen. Man känner så där inför att gå till veterinären med honom, han gillar det verkligen inte och inte gillar han att utsättas för div. undersökningar heller. Men han skötte sig riktigt fint, blev rakad ultraljudad efter, njurar, prostata, urinvägar, urinblåsa. De hittade även hans andra testikel högt uppe vid njuren. Så fick han även en kateter inkörd och blev tömd på urin för urinodling. Som om det inte vore nog så blev det även blodprov och en spruta med vaccin. Inget konstigt sågs och jag blev ett par tusen kronor fattigare…

Svaret på proverna fick jag i fredagskväll, något höga levervärden och så fanns det även E coli i urinen. Så en kur med antibiotika så hopas vi att levern klarar detta och kissandet inne försvinner.

När jag kom hem igår, hoppade den blivade tvååringen på tre ben… Hur lyckas man göra illa sig när man spenderar dagen inne med husse framför datorn??? När jag senare kollade benet så såg jag en blodig klo och tänkte att jag nu för första gången lyckats få ett klobrott på någon av mina hundar. Men när jag sedan försökte hitta vart blodet kom ifrån så hittade jag istället ett sår en liten bit upp på tån. Hmm hur har det gått till?? Tvättade av det och nu verkar skadan borta.

Idag fick vi med hussen ut i skogen i 1,5 timme och en ca 5 km promenad. Hittade spår av vildsvin nu även i våran skog, men ännu bara i andra änden av den. En underbar dag med vår i luften då snön smälte i solen. Ja jag tror ju på att det bara kommer vara vinter nu i 1-2 veckor så kommer våren.

En liten Lotusvalp lekandes med våran gamla hoffe, Rhaffa. 11 år sedan..

2 thoughts on “

Comments are closed.